Future Shorts Finland

INFO

FUTURE… BE PART OF IT!

Future Shorts on maailman suurin POP UP -lyhytelokuvafestivaali ja kansainvälinen lyhytelokuvayhteisö, joka on tuonut lyhytelokuvaa lähemmäksi klubiyleisöä ja nostanut alan huomioarvoa vuodesta 2003 lähtien. Tällä hetkellä Future Shorts toimii yli 350 kaupungissa 100 eri maassa, ja on siten maailman laajin lyhytelokuvaverkosto.

Future Shorts on jo yli 10 vuoden ajan koonnut maailman kiinnostavimmat lyhytelokuvat näytöksiksi antaen elokuvantekijöille mahdollisuuden saada elokuviaan esille uudella näyttämöllä: kahviloissa, kouluissa, sairaaloissa, pubeissa ja yökerhoissakin. Eri maiden yleisöt näkevät ja kokevat samat elokuvat ja elämykset muodostaen näin valtavan kansainvälisen lyhytelokuvayhteisön ja voivat osallistua monikulttuuriseen dialogiin elokuvan, kulttuurin ja ajatusmaailmojen ympärille.

Future Shorts on saanut tunnustusta yhtenä merkityksellisimmistä lyhytelokuvabrändeistä. Future Shortsin keskeinen tehtävä ja päämäärä on nostaa lyhytelokuvien näkyvyyttä ja sitä kautta arvostusta omana, itsenäisenä elokuvan lajityyppinään.

Future Shorts Summer Season… Taking place all over the world from June 2017… BE PART OF IT!

FUTURE SHORTS FINLAND & CINEMA EVENTS FINLAND RY

Future Shorts Finland on menestyksekkäästi pyörittänyt tapahtumakonseptia Suomessa jo seitsemän vuoden ajan, keväästä 2013 lähtien Cinema Events Finland ry:n hallinnoimana. KUKA TAHANSA voi järjestää tapahtuman ja olla näin osana valtavaa elokuvaverkostoa ja maailmanlaajuista elokuvayhteisöä!

Future Shorts Finland on Suomen merkittävin lyhytelokuvaan keskittynyt kuukausittainen elokuvaklubi/POP UP -festivaali. Se on myös katsojamäärältään maamme suurin elokuvaklubi. Future Shorts Finland on järjestänyt verkostonsa kautta yli 300 lyhytelokuvanäytöstä eri puolilla Suomea. Vuonna 2014 Future Shorts –näytöksiä oli 40, ja katsojia yhteensä n. 6000. Tavoitteemme on kehittää tapahtumaverkostoamme vielä laajemmalle ja kasvattaa toimintaamme lisäämällä uusia kaupunkeja verkostoomme.

ERIKOISTAPAHTUMAT

Osallistuminen muihin tapahtumiin on myös yksi verkoston vetovoimainen ulottuvuus. Lyhytelokuvaklubin helppo lähestyttävyys tekee mahdolliseksi järjestää näytöksiä baarien, kahviloiden ja klubien ym. lisäksi myös musiikkifestivaaleilla ja muissa tapahtumissa. Olemme tehneet yhteistyötä näytösten muodossa mm. Tampereen elokuvajuhlien, Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalin, Helsingin lyhytelokuvafestivaalin, Flown, Jurassic Rockin, Ilosaarirockin ym. elokuva- ja kulttuuritapahtumien kanssa ympäri maata.

LEVITYS JA KONSULTOINTI

Future Shorts -verkosto keskittyy ylläpitämään valikoitua katalogia ohjelman sisällä esitetyistä elokuvista. Katalogin avulla elokuvat levitetään ympäri maailmaa toimiville klubeille. Elokuvat päätyvät katalogiin valinnan kautta esimerkiksi suurilta kansainvälisiltä elokuvafestivaaleilta. Suuri osa valitaan myös suoraan Future Shorts -verkostolle ilmoitetuista elokuvista. Mikään muu organisaatio ei tarjoa parempaa näkyvyyttä lyhytelokuville.

Future Shorts toimii myös linkkinä elokuvateollisuuden ja lyhytelokuvamaailman välillä. Verkosto etsii jatkuvasti uusia dynaamisia ja innovatiivisia ohjaajia. Maailmanlaajuiset kontaktit ja laaja kollektiivinen kokemus mahdollistaa oikean ohjaajan löytämisen oikeaan projektiin. Konsultointia tehdään myös mainostoimistoille sekä muille elokuvafestivaaleille.

“Films. Music. Art. People. This is not just an event. This is not just a film festival. This is a global cultural movement.”